Kerkgebouw open voor bezoekers

Kerkgebouw
Onze Lieve Vrouwe- of Buitenkerk
Buiten Nieuwstraat 101, 8261 AT Kampen
(aanklikken voor een kaartje naar het adres van de kerk)

In de zomermaanden is de kerk open voor bezoekers. Die kunnen op hun gemak de verschillende inventarisstukken bekijken. Als hulpmiddel hiervoor ligt bij de ingang een geplastificeerde kaart die (gratis) gebruikt kan worden bij de bezichtiging.
Het is ook mogelijk om een kaarsje op te steken bij het Maria-altaar of even tot rust komen met een gebed.
Al enige jaren is het de gewoonte geworden om in de zomermaanden een mini-expositie in te richten.

In 2020 gelden de volgende openingstijden: (beperkt i.v.m. COVID-19)

Op de openingstijden is de kleur in het schema groen.

Het is mogelijk dat de kerk gebruikt wordt voor vieringen of uitvaarten. Het is ook mogelijk dat de kerk incidenteel is verhuurd. In die gevallen zal de openstelling vervallen of tijdelijk worden onderbroken.

De openstelling van de kerk is mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Zij zullen proberen om antwoord te geven op alle vragen die te maken hebben met het gebouw en de parochie. En soms ontstaat zo een gesprek waarin vele kleine bijzonderheden van de kerk worden verteld, of worden jeugdherinneringen van bezoekers en/of vrijwilligers weer opgehaald.
De indeling van mensen die uit deze pagina kan worden afgeleid is slechts een indicatie. In mei wordt een beurtenrooster opgesteld. In de loop van de zomer kunnen vrijwilligers onderling hun beurten ruilen.
Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Aanmelden bij de coördinator van de oppasdienst.

Er wordt geen toegangsprijs gevraagd. De vrijwilligers werken geheel belangeloos. Van de opbrengst van de verkoop van CD, kaarten en boekjes wordt de koffie voor de vrijwilligers betaald, maar met een gift in het offerblok (bij de ingang/uitgang) voor het onderhoud van het kerkgebouw zijn ze ook al tevreden.

Voor bezichtiging door groepen buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met de coördinator van de oppasdienst, via de evenementencommissie of via het locatiesecretariaat.

Site van parochie "Thomas a Kempis"
De site http://www.thomasakempisparochie.nl is de officiële site van de parochie. Voor actuele gegevens dient u daar te kijken.
Deze site, rkkerkkampen.nl, wordt langzaam opgeruimd en kan verouderde gegevens bevatten.