Parochiecentrum
"Het Klooster"
Contact via lokatiesecretariaat

Parochiecentrum "Het Klooster"
Het parochiecentrum, vroeger het "Buitencentrum" geheten, is in juli 2000 geheel verbouwd en aanzienlijk uitgebreid met een deel van de benedenverdieping van het naastgelegen kloostercomplex. De grote zaal is vergroot en er zijn vergader- en werkruimtes bijgekomen. Ook het parochiesecretariaat is in het parochiecentrum ondergebracht.

Het klooster, waarin van 1861 tot 1994 de Zusters van Liefde uit Tilburg waren gehuisvest heeft een volledig andere bestemming gekregen. Niet alleen maakt het nu deel uit van het parochiecentrum, maar ook de pastorie kunt u er vinden (begane grond). De bovenverdiepingen van het oude klooster zijn verkocht aan de Woonstichting Eenvoud uit Kampen, die er zeven appartementen exploiteert.

In september 2015 is ook de benedenverdieping verkocht aan de woonstichting die inmiddels Delta Wonen heet. Op die benedenverdieping zullen de pastorie en de overige ruimtes worden omgevormd tot drie appartementen.

Om de oorspronkelijke bestemming van het complex in ere te houden is de naam van het parochiecentrum omgedoopt in "Het Klooster".

Zalen parochiecentrum:
In het parochiecentrum zijn enkele ruimtes beschikbaar voor vergaderingen of andere bijeenkomsten.
De zalen van het parochiecentrum kunnen worden gebruikt in overleg met het lokatiesecretariaat.

Contact via het locatiesecretariaat.

Afspraken rond het beheer en gebruik
Met ingang van 1 september 2016 is er geen beheerder meer aangesteld. In alle uitingen waar hieronder beheerder staat kan contact worden opgenomen met locatiesecretariaat of locatieraad wat de gewenste werkwijze is.

Terug naar boven