Site van parochie "Thomas a Kempis"
De site https://www.thomasakempisparochie.nl is de officiële site van de parochie. Voor actuele gegevens dient u daar te kijken.
Deze site, rkkerkkampen.nl, wordt langzaam opgeruimd en kan verouderde gegevens bevatten.

Kerkdiensten


(onder voorbehoud)
Informatie van www.thomasakempisparochie.nl


Reserveren
We kunnen weer vieren! Zij het onder voorwaarden maar het begin is er.
Na een tijd zonder vieringen vanaf maart 2020 worden per 26 juli 2020 de vieringen weer voorzichtig opgestart in Kampen en IJsselmuiden.
Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM die door het bisdom zijn overgenomen kunnen er slechts een beperkt aantal parochianen aanwezig zijn bij die vieringen. In Kampen zijn dat maximaal 120 personen. In IJsselmuiden tussen de 47 en 100 personen, afhankelijk van de aanmelding van mensen uit hetzelfde huishouden.
Door de corona-crisis moeten plaatsen gereserveerd worden in de vieringen. Daarvoor zijn in Kampen en IJsselmuiden verschillen in de procedure.
Duidelijk is dat het kerkelijke leven er de komende tijd anders uit zal zien dan we gewend waren. De locatieraden hebben u geinformeerd over de regels voor het bijwonen van vieringen. Vanuit het bisdom is aangegeven dat er nog geen woord- en communievieringen gehouden mogen worden, vanwege het bewaren van geconsacreerde hosties. Daarom wordt er tijdens gebedsvieringen geen communie uitgereikt.
We zouden het heel fijn vinden, om u binnenkort weer in de vieringen en samenkomsten, te mogen ontmoeten.


Kampen:
Ook in de Buitenkerk mogen we weer vieren en ook hier gelden specifieke maatregelen.
Met de hulp en inzet van vele vrijwilligers hebben we alle maatregelen rond het protocol kunnen treffen en de kerk in orde kunnen brengen. Al met al een hele klus. Voorlopig zullen wij ons moeten houden aan dit protocol.
Niet alleen is het aantal kerkgangers beperkt, voor de Buitenkerk gaat het om maximaal 120 mensen, er gelden net als buiten de kerk ook voorwaarden voor hygiŽne en afstand tot elkaar. Bij binnenkomst in de kerk moet u de handen ontsmetten. Er geldt eenrichtingsverkeer in de kerk (ingang Buitennieuwstraat, uitgang via het schoolplein) en de looproutes zijn gemarkeerd.
Ook in de kerkbanken moet 1,5 meter afstand worden gehouden tussen mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen en de afstandregels gelden ook bij het ter communie gaan.
De aanwezige kerkwachten zullen u een plaats aanwijzen en aanwijzingen geven wie wanneer aan de beurt is voor communie en bij het verlaten van de kerk.
Er zal (vooralsnog) niet gezongen worden - geen samenzang - vanwege een grotere kans op besmetting met corona. Gelukkig mogen we wel rekenen op onze organist en/of een cantor.
Als u de viering wilt bezoeken, dan moet u zich aanmelden. Daarmee voorkomt u ook dat u net nummer 121 bent en onverrichter zake weer naar huis kunt.
 
Aanmelden voor deelname aan een viering kan als volgt:
Per e-mail: naar:
Dat kan tot de vrijdag voor de viering tot uiterlijk 12 uur.
Per telefoon: aan het secretariaat Buitenkerk: 038-3370560 op:
Maandag19.00 - 21.00 uur
Woensdag19.00 - 20.30 uur
Donderdag09.00 - 11.30 uur
Bij uw melding geeft u aan:
#Voor welke viering u wilt reserveren
#uw naam
#aantal personen; (samenwonend of niet i.v.m. 1,5 m verplichting)
#telefoonnummer en emailadres

Voorbeeld voor mailtje, eventueel invullen, kopiŽren en in mail plakken, en dan nog bijwerken indien nodig:
 
Aanmelden gaat op volgorde van binnenkomst. Kunt u niet meer aansluiten bij een viering dan komt u vanzelf op een wachtlijst. Mocht er uiteindelijk toch nog plek zijn, dan nemen wij telefonisch contact met u op.  
Best ingewikkeld allemaal, maar toch noodzakelijk voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD mocht iemand onverhoopt toch corona hebben. En de algemene regels gelden ook voor kerkbezoek:
Blijf thuis bij gezondheidsklachten
Houdt 1,5 meter afstand
Volg de instructies van de vrijwilligers in de kerk
Ontsmet uw handen bij binnenkomst in de kerk
Dank voor uw medewerking en begrip en graag tot ziens in de Buitenkerk.


IJsselmuiden:
In samenwerking met het Interim Dagelijks Bestuur (IDB) van de Thomas a Kempis parochie en met inachtneming van de RIVM maatregelen tegen bestrijding van het Corona virus heeft de locatieraad IJsselmuiden het kerkgebouw in IJsselmuiden voorbereid op het herstarten van vieringen.
Dit betekent wel dat er maar een beperkt aantal parochianen per viering aanwezig kunnen zijn. In ieder geval niet meer dan 100.
De anderhalve meter regel blijft van kracht en dat betekent dat ook tussen parochianen in de kerkbanken voldoende afstand moet zijn.
Een huishouden (familie wonend onder 1 dak) mag wel gezamenlijk plaatsnemen in een bank (tot 5 gezinsleden). Daarom zal het aantal parochianen dat deelneemt aan een viering variŽren tussen de 47 en 100 mensen.
 
Het is noodzakelijk om een reserveringssysteem te gebruiken. Zo voorkomen we dat er parochianen naar de kerk komen, maar niet toegelaten kunnen worden. Wanneer u zich wil aanmelden voor een viering kunt u een mail sturen naar:
Benoem in de mail duidelijk (vergeet dit niet!):
#Uw naam
#Eventueel de namen van uw gezinsleden (wonend in hetzelfde huis) die met u mee gaan komen
#Of u ( of uw gezinsleden) gezondheidsklachten hebben die Corona gerelateerd kunnen zijn

Voorbeeld voor mailtje, eventueel invullen, kopiŽren en in mail plakken, en dan nog bijwerken indien nodig:
 
Wanneer u geen beschikking heeft over E-mail kunt u bellen met Robert Veehof tussen 19.00 en 20.00 uur (elke dag van de week, tot en met de zaterdag voor de viering). 06-37275903