R.K. Kerkkoor Buitenkerk

R.K. Kerkkoor Buitenkerk
-->3 november 2002<--

Het R.K. Kerkkoor Buitenkerk helpt in de liturgievieringen door het verzorgen van de zang. Dit wordt door dit koor voornamelijk in de vieringen van de zondagmorgen gedaan in de Onze Lieve Vrouwe- of Buitenkerk, maar ook bij andere diensten wordt het koor ingezet.
Tijdens korenruil-weekeinden en bijzondere situaties zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse processie te Hasselt zingt het koor of de koorleden ook elders.

Kerstconcert In de maand december wordt nu al vele jaren het traditionele Kerstconcert gehouden waarbij het R.K. Kerkkoor Buitenkerk op een zaterdagmiddag vlak voor Kerstmis de juiste sfeer oproept met Kerstliederen en -muziek. Hierbij wordt gewoonlijk een klein ensemble van muzikanten uitgenodigd om de begeleiding te verzorgen naast de vaste organist.

Het R.K. Kerkkoor Buitenkerk repeteert op de donderdagavond van 19:45 tot 21:45 met daartussen ook nog een korte koffiepauze. Na afloop van de repetitie maken vele leden nog gebruik van de mogelijkheid om even te blijven napraten onder het genot van een drankje.
Belangstellenden kunnen altijd langskomen om eens een repetitie mee te maken in de grote zaal van het parochiecentrum "Het Klooster".

De belangrijkste bestemming voor de maandelijkse contributie is het reisje. Eens in de twee jaar wordt door het bestuur een reisje voor het koor georganiseerd. We vertrekken dan vroeg op een zondagmorgen met onbekende bestemming. Op de eerste bestemming aangekomen verzorgen wij de zang in een viering. Daarna wordt de rest van de dag besteed aan leuke activiteiten en de dag wordt afgesloten met een diner.
Ook wordt elk jaar aandacht geschonken aan het Ceacilia-feest en is er iets lekkers bij de laatste repetitie voor de zomervakantie.